Introduktion / Självstudier

Om man inte vill gå en utbildning för att ta utsjöskepparintyget så går det utmärkt att via självstudier göra det.

  1. Läs och lär dig det som står i detta utbildningsmaterial.
  2. Öva på och besvara alla övningsfrågor och instuderingsfrågor.
  3. Gör övningsprovet.

Gick övningsprovet bra? Bra! Då kan du det du behöver. Det enda som då återstår är att kontakta en av NFB:s förhörsförrättare och skriva utsjöskepparintyget. Klarar du det så har du tagit utsjöskepparintyget.

Nackdelar med självstudier

Vad man missar genom självstudier är det mervärde som en utbildning ger i form av lärarens möjlighet att besvara frågor, bidra med mer information, erfarenhet och andra vinklingar. Andra deltagare på en utbildning kommer att ställa frågor du inte har tänkt på och har också med sig andra erfarenheter som du får del av. Detta är på inget vis nödvändigt för att ta utsjöskepparintyget som en utbildning men det ger mer och djupare kunskaper att ta med sig ut på sin långfärdssegling.


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Logga in med ditt användarkonto. | Skapa ett användarkonto. | Teckna ett abonnemang.

Förarintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s Förarintyg. | KoyMa Utsjöskepparintyg - Ett komplett utbildningsmaterial för NFB:s intyg för långfärdssegling - Utsjöskepparintyg. | KoyMa Astronomisk Navigation - Ett komplett utbildningsmaterial för Astronomisk Navigation.  | KoyMaSidan ändrades senast 2022-01-23 12:06 och är visad 1792 gånger.